Jag förstår inte, Katten

Partiledardebatt i Riksdagen och Stefan Löfven pratar om ”empati”… vad menar han med det?

Empati, gäller det bara migranter och flyktingar…

Inte pratar han om dom gamla och sjuka, alla fattiga och hemlösa födda i Sverige, alla dom ute i världen som dör i sjukdomar, av våra krigsmateriel, vår rovdrift, fattigdom…

Är det enda bekymret och ansvaret migration och flyktingar? Är allt annat löst och bra? Har alla våra hemlösa redan fått bostäder?

Har våra pensionärskvinnor med låga pensioner fått det bättre ekonomiskt, har gamlingarna fått bättre äldrevård – mer tid och godare mat?

Vi har en allmän sjukvård i fritt fall. Vårdcentralerna – primärvården – skickar hem sjuka människor med Alvedon och en rekommendation om vila/motion… ibland även med ett recept på Kåvepenin. Sen är det stopp. Resten av tillfrisknandet sker via försämrad sjukförsäkring…

En gång hade vi uppsökande och förebyggande socialtjänst – fritidsgårdar, fritidsledare, fältassistentverksamhet… Bortsparat. Fanns inga pengar och kommunerna omprioriterade när offentliga sektorn skulle minska och ”statens finanser skulle vara i ordning”. Då överfördes mer ansvar på kommunerna!

Skolan skulle spara, finns knappt läromedel men gott om oengagerade och uppgivna lärare…

Sverige har sparat. I 25 år. Gräsrötterna har fått det sämre och ett fåtal välsituerade har fått det allt bättre. Det har skett en massiv omfördelning av resurser från fattiga till rika. Den med pengar i Sverige märker ingenting, allt är som förr – det mesta går ju att köpa för pengar!

Nu glömmer vi allt sparande! Nu ska vi bygga, nu ska vi öka stödet till kommunerna, nu ska vi satsa på skola och utbildning och det verkar finnas obegränsade resurser. Var fanns dom förr, när vi skulle spara?

Var kommer alla pengar ifrån. Nu!

Är det återigen vårt samhälles bottenskikt som ska betala. Så blir det nog…

Annonser
Det här inlägget postades i POLITIK med kaffe och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s