Det är inte det minsta gulligt, Katten

Det är istället snudd på äckligt bakåtsträveri eller superamerikanisering.

Vadå?

Jo, dessa trendsättande och normgivande kungliga bröllop, där strängt patriarkat har rått, råder… och förväntas råda… även en blivande drottning behövde ledas fram till altaret av sin far…

Bröllopet har varit och verkar fortfarande på vissa håll vara en affär mellan män och bruden/kvinnan blir ett viljelöst leende mjäk som leds från en man till en annan man och hans familj.

Hur kan dagens tjejer acceptera detta, dessutom tycker många av dom det är en gammal rar sed…har jag hört…  fattar dom inte symboliken eller vill dom vara underordnade? Ledas från en man till en annan. Hur klarar dom det?

Självklart borde dagens brudar gå tillsammans med sin brudgum fram till vigselförrättaren…stolta, självständiga, medvetna… och inte ledas… Mycket svårtuggat!

Ska det ledas, borde det gälla både brudgum och brud.

Upp och hoppa, Silvia, ta resolut Carl Philip i handen, skrid in i kyrkan och överlämna honom till Sofia… eller varför följer inte både föräldrar och syskon den som ska starta en egen familj? Vore ju mer rimligt, om nu kontrahenterna inte klarar att gå själva.

Sofia, ta Carl Philip i handen utanför kyrkan – lämna farsan i kyrkbänken – och gå tillsammans med honom mot ditt nya liv som gift…

Annonser
Det här inlägget postades i KVINNOR OCH MÄN och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s