Det ligger en hund begraven nånstans, Katten

Varför förväntas ”alla” självklart ta avstånd från, hota, bojkotta och förfäras över det Ryssland gör? Våra medier är inte sakliga… liknar hjärntvätt… att vi ständigt ska påminnas om ena partens (Rysslands) ensidiga skuld till krisen i Ukraina… Väldigt sällan pratas om västvärldens aktiva agerande och stöd till en västvänlig ukrainsk regering som tillträdde efter en statskupp.

Självklart reagerar Ryssland och ser sig hotat. Ett äkta hot. Ett Ryssland som inte dansar efter Västs pipa straffas genast.

Och vi tycker det är rätt! Så himla rätt, att vår statsminister  Löfven (och andra västledare) demonstrerar och vägrar att åka till Moskva på 70-årsdagen av andra världskrigets slut… och skälen: Rysslands militära agerande i Ukraina…

Stefan Löfven hade inga som helst betänkligheter att åka till USA, trots dess krig, intrång i suveräna stater, urskiljningslöst dödande av ”misstänkta terrorister” och vanliga civila genom dödliga drönarattacker lite var som helst i världen, där amerikanska intressen och/eller amerikaner känner sig hotade…

Löfven hade heller inga betänkligheter att mingla runt i Kina… Han pratade pliktskyldigast om ”mänskliga rättigheter”, dödsstraff och olika ”friheter”, allt enligt manus… och kineserna bryr sig inte, dom vet att det tillhör showen och inte betyder nå´t men måste sägas för västopinionen och vår självbild… att pengar inte betyder allt!

Och Saudi… inte ville Stefan Löfven säga upp ”vapenavtalet”… när Margot skapade lite politik turbulens genom att visa politiskt civilkurage och sa det hon och vi tycker… så  återgick det mesta till ordningen genom ett kungabrev och några gubbar som förklarade vad kärringen egentligen menat…och kanske bad dom ursäkt också, fast dom sa kanske inte så, men andemeningen… En kvinnas människorättsvänliga ord väger i slutänden lätt mot lukrativa handelsavtal och några gubbar!

Varför ska vi särbehandla Ryssland. Ryssarna fungerar ju som vi… Är det så att makten alltid behöver skapa en gemensam fiende – verklig eller påhittad – för att dölja andra viktigare skeenden…

Är det ett framtida NATO-medlemskap som hägrar för våra stridspittar, en längtan efer krig, att få testa alla fina vapen… och sälja fler JAS-plan?

Annonser
Det här inlägget postades i POLITIK med kaffe och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s