Vad kan vara mer härligt och enande än en gemensam fiende, Katten…

Sex ”demokratiska partier” står enade …  ”Gentlemen´s agreement” gäller numera i Sveriges riksdag, gamla motsättningar och ideologiska skillnader är som bortblåsta, det enda politiken handlar om är att totalt isolera och ignorera det tredje största partiet. Vilken makt SD har fått!

Hur kan SD vara detta enorma hot och väcka så´na känslor av hat, avsky, äckel, gränsande till besatthet och total omdömeslöshet?

Vad skiljer dom ”demokratiska partierna” med goda värdegrunder som ”allas lika värde” och det ”odemokratiska ” SD med sin ohyggliga historia?? Inte mycket under ytan…

Vad skiljer partierna – SD inräknat – åt i synen på kvinnor och jämställdhet? Samma gamla patriarkala värderingar bakom dom ”rätta” orden… annars hade vi redan haft jämställdhet med tanke på partiernas alla feminister! Hahaha… Men kvinnor kanske inte räknas in i ”allas lika värde”?

Och sjuka, arbetslösa och pensionärer som dom ”demokratiska partierna” ekonomiskt ställde emot friska med arbete… var finns ”allas lika värde” i detta?

SvD Näringsliv 19 dec. 2014:

Falkengren i överlägsen lönetopp

Inkomsten av tjänst mer än fördubblades för SEB-chefen, Annika Falkengren, i fjol jämfört med året innan, enligt uppgifter från Skatteverket. 29,4 miljoner kronor ska jämföras med 14,2 miljoner. – Hon har en marknadsmässig ersättning, kommenterar SEB styrelseordförande Marcus Wallenberg på bankens hemsida.”

Aftonbladet 19 dec. 2014:

”Sverige har fått 17 nya miljardärer under året.

En av dem är Zlatan Ibrahimovic.

Som ende svenske idrottare tar han plats på Veckans affärers exklusiva lista.

Sveriges rikaste bli rikare. När Veckans affärer kartlägger alla Sveriges miljardärer så är de fler än någonsin, 147 stycken närmare bestämt.

Det är en ökning med elva namn på bara ett år och på listan finns 17 nya namn.”

2014-04-16  |  Uppdaterad 2014-04-17

”Fattigpensionärer Av de tio åren Gunnel Åberg jobbade heltid på 1950-talet fick hon bara tillgodoräkna sig ATP för sista året, 1959. ATP infördes från och med det året.  

Sverige har 2 065 000 ålderspensionärer. Deras genomsnittliga pension låg på 12 000 kronor förra året. Var tredje ålderspensionär får pensioner och ersättningar som ligger under EU:s fattigdomsgräns. I Sverige går gränsen vid 10 800 kronor i månaden netto. Nästan varannan kvinna ligger under den gränsen jämfört med var fjärde bland männen. – Det är de som haft låg inkomst eller jobbat mycket deltid som får låg pension, säger Monica Petersson, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten.

Två andra grupper som ofta hamnar på låga pensionsnivåer är egenföretagare utan tjänstepension och personer som invandrat till Sverige i vuxen ålder. ”Ekonomiska resurser som inkomster och ekonomiska tillgångar är bland de mest betydelsefulla faktorerna för hälsa”, skriver Folkhälsomyndigheten i en kommentar till sin nationella folkhälsoenkät. Sambandet är tydligt. Personer med god ekonomi rapporterar ett bra hälsotillstånd i betydligt högre utsträckning än personer med låg inkomst.

Läs vidare i Socionomen nr 3/2014 om hur Gunnel Åberg har inrättat sitt liv utifrån pensionens förutsättningar.

Sven Rosell”

Men nu handlar allt ”lika värde” om invandrare… allt är migration och dess fördelar. Upprörande att en enda fråga tillåts ta all plats.

Historiskt finns inget parti med ett helt fläckfritt förflutet , fläckarna ligger bara lite längre tillbaks i tiden… men där finns nazisympatier, Stalinkramare, kvinnoförnedrare, steriliseringar av genetiskt undermåliga, homofobi…

Det måste finnas många hundar begravda här.

Är SD:s värderingar spegelbilder av oss själva och dom sidor vi absolut inte vill ha som moderna, frigjorda, kultiverade och civiliserade urbana människor? Jag är övertygad om det, lite skrap på polityren och vips kryper det fram en liten homofob, flyktingpolitiken ifrågasätts, det snackas etnisk kriminalitet, lag och ordning, strängare straff, att bögar, kärringar och feminstpack fått för mycket att säga till om och folk tycker en himla massa som aldrig skulle sägas offentligt. Där sägs nå´t annat… Det ytliga rätta.

Att 87 procent inte röstade på SD är sant, men sant är också att väldigt många delar SD:s konservativa 50-tals sossesyn på Sverige och invandringspolitiken i synnerhet… Inte bara obildade korkade unga män på landsbygden. Det är nästan så att många av oss – unga som gamla – inte känner igen oss i vårt eget land längre. Det vi trott på, skapat och varit stolta över är numera helt passé och t.o.m fult… Vi har inte ens nå´t som är ”svenskt”… men vi har än så länge ett eget språk, men svensk kultur… nej, den finns inte! Klart en blir sur…

Kurderna talar nu hoppfullt om en kurdisk stat, fritt från araber och andra folk helt olika dom själva och deras kultur… Kurder anses ha egen kultur.

Samerna är Arktis nomader med eget språk, kultur och ting… Samer anses ha egen kultur.

Romer är en etnisk grupp spridd över Europa med eget språk och kultur… Romer anses ha egen kultur.

Judar har sin kultur… muslimer, hinduer, thailändare, gambianer, somalier likaså… bara vi etniska svenskar är utan…

Så är det inte!

Annonser
Det här inlägget postades i POLITIK med kaffe och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s