Kd släppte visst en bomb, Katten

I veckan kom KD med ett förslag om hur vi ska hantera flyktingströmmarna… och kanske minska dom. Inga direkta uppehållstillstånd, arbeta för lägre lön, skattebefrielse och försämrade bidrag. ”Det ska löna sig att arbeta”. Ekonomisk press ses som ett bra styrinstrument…

Allianskompisarna ligger lågt och har inte tyckt så mycket än… Men man behöver inte stänga gränserna och säga att vi inte kan ta emot fler migranter… det låter för mycket SD, men det finns andra sätt! Vi kan ställa så höga krav och försämra villkoren så mycket att ingen vill komma hit längre… Det är också ett sätt!

Maria Ferm (Mp) anser att om man problematiserar invandringen så skuldbeläggs migranterna och man späder på rasism och främlingsfientlighet… Det gäller att hålla inne med viss information och tänka på signalerna… men folk är inte dumma! Det har inte alla förstått än…

Stefan Löfven sa i Ekot, att inga flyktingar är glada och nöjda med några 1000kr/mån. ”Dom är inte annorlunda än oss”

Så här sa han i Aftonbladet 18 dec:

– Det är fel ingång att tro att flyktingar som kommer hit är nöjda med att sitta och ha 5 000–6 000 i månaden och inte vill arbeta och göra rätt för sig, det är vår sak att se till att de kommer i arbete, säger Löfven och andas uppgivenhet över att frågan om invandring riskerar att bli den dominerande inför valet.

Och han är så övertygad om att dom vill komma i arbete så fort som möjligt och jobba – precis som vi… men vi vill ju inte jobba, vi simulerar sjukdom, ålderdom och arbetslöshet för att få leva på bidrag… Därför blev det dyrt att vara sjuk – även kroniskt sjuka/dödssjuka tvingades söka jobb, arbetslös och gammal och det belönades med jobbskatteavdrag att vara frisk, ung med arbete… Ekonomisk press ses som ett bra styrinstrument!

Och så gjorde Sossar och borgare om sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring och pension till bidrag och sänkte ersättningsnivåerna och villkoren… det handlar om två försäkringar och pensionen är uppskjuten lön! Inga bidrag… Och människorna inom dom systemen blev ”utanförskapet”… där många inte har en möjlighet att förändra sin dåliga ekonomi p.g.a. ålder och/eller sjukdom… dom har inga val! Vem bryr sig om dom?

Vad månde bliva av detta?  Det är spännande med politik!

Annonser
Det här inlägget postades i POLITIK med kaffe och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s