Hur kan det vara så tyst… i medierna … om demonstrationen mot Västlänken och Trängselskatten, Katten

Den 22 november genomfördes en demonstration i Göteborg med 5-7000 deltagare från höger till vänster i olika åldrar och för många var det demonstrationspremiär.

Måttet var rågat och upprördheten över dom folkvaldas genuina ovilja att bry sig om folket och resultatet av folkomröstningen, fick västsvenskarna att gå från Götaplatsen till Operan.

Sakfrågan är intressant – för fler än västsvenskarna – men än mer intressant och allvarligt är att folket i en fin demokrati demonstrerar mot sina folkvalda makthavare. Folkliga demonstrationer mot ”enväldiga” makthavare uppmärksammas ofta gillande var i världen det händer – utom när det sker i Göteborg!

Då blir det… TYST!

I förbigående, i små, korta och menlösa notiser, nämndes demonstrationen i medierna på lördagkvällen, sen nästan total tystnad…  när det borde vara alarmerande förstasidesrubriker! Folkliga protester mot en ohörsam och självsvåldig politikerklass i Sverige blir en medial icke-fråga…

Ett politiskt och medialt beteende som vi skarpt kritiserar när det förekommer i andra länder… då kallar vi det ”tillrättalagda fakta, undanhållande av information, propaganda”, men hur ”opartiska” är våra medier och vems ärenden går dom?

Svaret blir, att vi är precis som världen i övrigt. Våra medier serverar också folket den världsbild, den sanning och dom värderingar som stödjer den ekonomiska och politiska makten/klassen… under en falsk demokratisk fernissa …

Medial tystnad dödar det som är svårt att argumentera för eller hantera i ett ”demokratiskt ”samhälle. När det gäller ”önskade” åsikter, demonstrationer och aktioner tjatar däremot samma medier hål i huvudet på oss!

Snart har vi fått nog!!!

Annonser
Det här inlägget postades i POLITIK med kaffe och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s