Vi känner en busschaufför, Katten

Det varnades för orkan, folk uppmanades hålla sig inomhus, tågen stannade, båtar och färjor låg i hamn, flygturer ställdes in, klass 3 varning var utfärdad och radion gick kontinuerligt ut med uppdateringar om läget…

Då, precis då, tog busschauffören på uniformen och gav sig iväg till jobbet. Bussarna går i alla väder, vid alla tider…

En busschaufför kör i snöstorm, blixthalka, mörker, hällregn och orkan. Ibland med feber också eftersom det är så kostsamt att vara sjuk…

50-60 passagerare sätter sig lugnt tillrätta, sover, lyssnar på musik, läser, småpratar… omedvetna om nedfallna rundade träd, det ständiga parerandet med ratten i kastvindarna som sliter och rycker i den stora bussen eller blixthalkan under hjulen.. . helt omedvetna om det mesta som är riktigt farligt… helt utlämnade till busschaufförens omdöme och yrkeskompetens.

En busschaufför förväntas klara av alla situationer utom att själv avgöra när det är lämpligt att prata i telefon – det gör passagerarna sååå rädda, då plockas mobilkameran fram och larmet går till media om oansvariga, trafikfarliga och förmodat ouppmärksamma chaufförer!

Passagerare har ingen aning om villkoren för en busschaufför eller vad som är gott omdöme, kompetens, erfarenhet och säkerhet bakom ratten. Det  visar också chaufförsyrkets låga status, passagerarna anser sig alltid kunna jobbet bättre än busschauffören… en passagerare behöver inte ens ha körkort för att känna sig som ett proffs.

Sen försvann busschauffören ut i stormen…

Fast den här gången blev det ju bara lite vanligt höstrusk, Katten

Annonser
Det här inlägget postades i SAMTAL och FIKA med Katten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s