Går allt verkligen att ta på allvar, Katten

Jag hörde ett uttalande av en högt lärd och mäktig präst i Saudiarbien.  Han påstod på allvar och var helt övertygad om att kvinnor blir sterila av att köra bil. Det påståendet är faktiskt väldigt svårt att ta på allvar och respektera – men tyvärr gör alltför många människor det. Bilåkande anses tydligen ofarligt… 

Men det kanske inte är så konstigt. För inte så längesen trodde vi att kvinnors reproduktionsorgan tog allvarlig skada av fotbollsspel…

Och för lite mer längesen när grekiska kvinnor häftigt, högljutt och känslomässigt reagerade på sina livsvillkor… ja, då ansåg expertisen att det var det livmodern som vandrade runt i kroppen… och kallade fenomenet ”hysteri”.

Och i dagens  Sverige verkar vi på nåt sätt tro att om vi värderar kvinnor lika högt som männen – med lika lön och samma möjligheter –  skulle det allvarligt äventyra nåt viktigt… riktigt vad, vågar vi inte uttrycka eller kanske inte ens ta reda på, eftersom vi då kanske skulle avslöja att vårt samhälle inte är så perfekt som vi vill tro.

Men jag vet! Gubbsen gör allt för att behålla makten… Där som här…

Eller, vad tror du, Katten?

Annonser
Det här inlägget postades i KVINNOR OCH MÄN och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Går allt verkligen att ta på allvar, Katten

  1. gerd skriver:

    Ja, man kan ju undra hur dessa gubbs är funtade? Kvinner skulle inte cykla heller, de kunde bli sterila…? Borde inte det vara mer troligt att en man kan bli steril om han gnider sönder ”kulorna” på cykelsadeln:( Ja, många, många exempel finns det på vad men vill ha för sig själva. Och de är alltså så funtade att de tror att kvinnor är så dumma att de tror på deras fantasier. Stackare! Någon gång ska de väl komma till insikt!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s