Hur tänker norrmännen, tänker dom alls, Katten

som gav årets fredspris till den FN-nära organisationen OPCW för sitt ”omfattande arbete med att avskaffa kemiska vapen.”

Vad fan betyder OPCW, har aldrig hört talas om det… lika okänt som litteraturpristagarna brukar vara.

Pinsamt, norrmän, visst kan ni bättre? Men ni har i alla fall ett stort stöd från talibanerna.

Själv hade jag och 71% till helst sett Malala Yousafzai, denna unga och modiga flicka, men å andra sidan har kvinnligt kön aldrig varit en merit i nobelprissammanhang…

FN. Vad är det?

En organisation som är alltigenom västerländsk, alltid går Västmakternas ärenden, alltid lägger skulden utanför Västerlandet… vi är så goda, demokratiska, jämställda, jämlika, högteknologiska, utvecklade, smarta… kort sagt felfria. Och bäst. Så korrekta att vi inte ens behöver en möjlighet att kunna ställas inför rätta, inte behöver stå till svars för våra krig och dess konsekvenser…

Mer FN. Nu senast. Haiti. Det var FN:s hjälparbetare som kom med kolerasmittan efter jordbävningskatastrofen, många 1000 fattiga haitier har dött/dör av sjukdomen och nu kräver dom lite ekonomisk kompensation av FN, som då hävdar juridisk immunitet!

Så ser FN:s äkta ansikte ut. Och nu har en FN-nära organisation fått fredspris.

Lavinia-5-okt-(5)

Tar mig för pannan, Katten, och du tänker bara på utseendet, fortsätt du tvätta dig…

Och så till skälet för priset. ”omfattande arbete med att avskaffa kemiska vapen”. Jahaja.

Nej, jag tycker inte kemiska vapen är särskilt trevliga och jag är inte så förtjust i andra vapen heller… har i grunden en pacifistisk inställning.

Egentligen förstår jag inte skillnaden på kemiska vapen och oförutsägbart osynligt dödande från drönare, lönnmord och flygplan… kärnvapen, klusterbomber, landminor, radioaktiva bomber… Skillnaden beror endast på vem som har dom… och Västvärlden har väl inte så mycket kemiska vapen…

Alla värstingvapen har Västvärlden självklart tillgång till och så alla dom djävulska dödsmaskiner  som vi ännu inte känner till, som ännu inte är gjorda och som bara finns som tankar och möjligheter… för framtiden!

Idag får drönarna miljontals människor runt om i världen att leva i ständig skräck för ett osynligt dödligt hot… säkert lika obehagligt som rädslan för kemiska vapen. Är det värre att godtyckligt döda några tusen människor på en gång än att dela upp dödandet i mindre portioner som över tid blir många fler än vad som dödats av gas…

Det hela handlar om vem som har rätten att döda. På indicier, misstankar, utan rättegång. Det har Västvärlden. Den rätten har vi tagit oss.

Det är Västvärlden som är mest aggressiv och helst använder dödligt våld som konfliktlösningsmetod. Det vill vi vara ensamma om! Det är vi som visat hur man använder kärnvapen, det är vi och våra ”vänner” som har rätt till dom… men Iran och Nordkorea? Nej, nej, nej… Farligt!

Varför då?

Fredspriset till Malala!

Annonser
Det här inlägget postades i POLITIK med kaffe, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s