Det här skulle jag pratat med dig om, Viola!

Men du är ju ute på vift så idag får det bli fika med Katten…

Grädde eller blötmat? Så himla bra har vissa katter det i världen. Vet du det? Se inte så ruskigt cool och ointresserad ut… vadå, tidigt…Jaså, maten är för kall – kylskåpskall – den ska var rumsvarm och nyöppnad… Nej du, passar det inte så får du svälta. Kattskrälle!

Nu tänker jag dricka mitt kaffe och tänka högt… och du, Katten, sitter där på stolen och lyssnar. Det är en befallning! Befalla en katt… jaja, jag vet… vissa saker är bara så omöjliga!

Istället för att vårda myten om oss som ”världens mest jämställda, välmående och demokratiska land” så borde vi – istället för att kriga i Långtbortistan  – vända blickarna mot vår egen bakgård… Spännande och omskakande.

Det handlas med barn i Sverige! 166 kända fall åren 2009-2011…En majoritet är utländska barn – asylsökande eller vistas tillfälligt i Sverige. Trodde vi det var så många?

Barn används till sexuella tjänster – främst svenska flickebarn, arbete, tiggeri, stöld – oftast pojkbarn från andra EU-länder… i åldrarna 3-17 år… Fy Fan!

Barn för sexuella ändamål är oftast svenska barn, som säljs och utnyttjas av en anhörig… Men, som sagt, riktigt alla är inte svenska…

Den 14-årig romska flickan som ”köptes”, spärrades in i Göteborg som älskarinna åt en utvecklingsstörd vuxen man… där svensk domstol frikände alla! Måst betyda att det i vissa fall är OK att ha sex med minderåriga… och ta hänsyn till ”kultur”. Fy Fan!

Utan att direkt säga att det i tiggeri och stöldbranschen handlar om romska barn/pojkar, så sägs det underförstått  ”från fattiga delar av EU, lever både här och där utan fasta bostäder… ” Vilka andra kan avses?

Att vi inte ska ”peka ut” något/någon gör också att vi slipper se ett problem, ett ansvarsområde… oss själva!

Vi kan aldrig definiera ett problem och då heller ALDRIG ÅTGÄRDA FELET om vi inte får se eller sätta ord på… Vissa fel är strukturella. Fattigdomen inom EU är ett sånt!

Ingrid Åkerman som gjort undersökningen säger:

– Vi måste bli mycket, mycket bättre på utbildning av socialtjänsten. Det måste till mer pengar – kommunerna fixar inte detta. Det måste finnas tydligare riktlinjer till socialtjänsten, säger hon.

Jag tror inte svenska kommuner och vår socialtjänst är rätt instans för att lösa det enorma problemet med fattigdomen inom EU… Det borde istället ligga överst på EU:s åtgärdslista, men vi räddar hellre banker…

Lyssnade du, Katten? Självklart inte… du, blötmaten är nog rumsvarm nu…

Annonser
Det här inlägget postades i SAMTAL och FIKA med Katten och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s