Ska vi starta ett eget äldreboende och bli rika, Viola?

Vilken tur att du redan är uppe. Idag behövs mycket kaffe och kanske en tårtbit, men det är väl för mycket begärt i det här huset… du och dina hårda brödkanter… Jag skämtade bara, det blir bra med en brödskiva och ost… Hej! Vad bra för tårta finns inte här åtminstone inte klocka åtta på morgonen. Visste det, men var bara sååå sugen…

Jag har tänkt mycket på en massa grejor. Bl a detta med sossarnas förslag till vinster i skola, vård och omsorgssektorn… Hur kan sossarna vara FÖR det? Enda skälet måste vara rädslan att skrämma bort väljarna på högerkanten… Kan det finnas fler skäl? S hoppas väl på att få några högerväljare att ställa upp på dem istället.

Flera kända sossar tillika kommunstyrelseordförande kommenterar detta i dagens AB och skriver bla följande: Vi vill säkerställa att skattebetalarnas pengar används på ett ansvarsfullt sätt, att valfriheten säkras och att möjligheterna att göra stora vinster genom att tumma på kvaliteten i skolan, vården och omsorgen begränsas…” Ordbajs!!!

Vad säger dom egentligen? Förstår du det? De säger: Vi är likadana som moderaterna, så ni kan lika gärna rösta på oss. Så måste det ju vara!

Hur kan ”skattebetalarnas pengar användas på ett ansvarsfullt sätt” när dom går raka vägen ner i aktieägarnas fickor. En omfördelning från kollektivet till enskilda? De som ordnat det, tycker väl att det äntligen efter flera decennier går åt rätt håll. Mer till dem som redan har!

Om det finns vinster att göra i vården, så borde dom skattepengarna gå tillbaka in i vården – ge ännu högre kvalité  – fler personal, fler promenader för gamlingarna, trevligare boende, bättre mat, underhållning… och ökade löner för den lågavlönade personalen. Självklart ska det vara så!

Och valfriheten… hur ser den ut… och för vem? Som tidigare, för dem som har pengar. Som alltid! Undrar hur många som inser det…

Samtidigt som det ska finnas och finns vinster, så klagas det på att det inte finns pengar. Hela vårdsektorn ska spara… Gamlingarna med hemtjänst får knappt den tillsyn dom behöver. Nej, det vore mycket bättre om kvinnor återvänder till hemmen och tar hand om barn, gamla och skötsel utav friska män.

Jag har vänner som jobbat inom hemtjänsten i över 30 år och dom har den senaste 10-årsperioden sett en klar attitydförändring och en gradvis försämring… som fortsätter. Kortare tid per vårdtagare, mer stress för personalen, sämre mat, ökad ensamhet och isolering som ger gamlingarna depressioner… och diskussioner om vad som är ”ett värdigt liv”… gamlingarna ”gör ju inget”, är bara sjuka, till besvär och kostar pengar! Så är det! Taskigt när man nu själv är äldre.

Till detta kommer att hemtjänsten blir allt dyrare för den enskilde vårdtagaren som vägrar dö… och för den som inte har råd…Misströsta inte! Eutanasi kommer att införas. Det är bara en tidsfråga.

Då finns förhoppningsvis anhöriga – någon pigg dotter eller svärdotter handlar det oftast om – eller frivillig välgörenhet…Var inte så säker på det. Hur roligt tror du det skulle vara att passa på oss? Jag är inte säker på att jag skulle vilja det själv. Men då gäller det lite att ”förtjäna” välgörenheten och inte ha hamnat i ”nöd” av egen förskyllan… man kanske måste vara lite gullig, ödmjuk och tacksam också?  Då ligger vi illa till!

Ja tack, fyll du på koppen och jag tar gärna en skiva bröd till… det funkar ju att doppa…och plomberna sitter fortfarande kvar…

Var så god! Försök nu hitta ett positivt samtalsämne till påtåren! Inga dåliga krav du har på mig, Viola! Hjälp…

Annonser
Det här inlägget postades i SKOLA, VÅRD och OMSORG och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s