Jag behöver den inte längre, tror du jag kan sälja min livmoder, Viola?

Nu är jag här igen! Och du stickar på, ser jag… Nej tack, jag hoppar kaffet den här gången… behövde bara prata lite… har du hört detta? Vad är det nu som har hetsat upp dig? Ja, jag tar en kopp kaffe om du inte misstycker. Vill du ha något annat istället? Tack, men det är bra som det är…

Fick precis veta genom mina uppdaterade vänner – länge leve mailen – att alltfler, och även många uttalade feminister (Kvinnolobbyn är fortfarande emot) tycker det är OK med surrogatmödrar och nu är också livmodertransplantationer på gång…

Jag ser detta som ett utslag utav patriarkatet att försöka klara sig helt utan kvinnor.Sedan är det ju så, att även vi kvinnor är bärare utav samhällets patriarkala värderinga. Det är alltid bekvämast att hålla med de som har makten. Tyvärr är vi kvinnor inget undantag.

Många rika västerlänningar tycker alltså det är OK att köpa hela eller delar av kvinnokroppen. Nu senast Livmodern. Antingen ”lånar” dom barnlösa en anhörigs livmoder eller så betalar man och hyr en. I Indien finns många uthyrda livmödrar… Detta passar ju perfekt för bögpar… och mäns behov är ju alltid överordnade, ska ju alltid beaktas och tas på största allvar… Ja, detta är en del utav trafficing, som bara ökar i omfång… Allting ska kunna köpas och säljas.

Oprah Winfrey anser att surrogatmödraskapet handlar om en ”win-win” situation… Vad betyder det? Att alla vinner! Du är så mycket mer IT-slängd än jag, som inte ens har en TV. Du pratar… Undrar hur många som ser det som Oprah? Lite äcklig inställning som bekräftar västerlänningars ”överhöghet” och rätt att definiera världen utifrån vår livsstil och värderingar… jag blir riktigt illa berörd, faktiskt.

Det gör nog fler, som har fantasi nog att sätta sig in i situationen, att ens kropp blir en handelsstation.

Orkar du lyssna Viola, eller är du fast i flätstickningen? Snyggt blir det… hoppas barnbarnet har vett att uppskatta tröjan! Det tror jag. Hon har själv valt ut garn och färger, och beställt flätorna.

Läste detta: …”webbtidningen Biopolitical Times pekar skribenten Gina Manto på det ironiska i att kvinnor från hela världen reser till Indien för högklassig teknologisk och medicinsk hjälp med IVF-behandlingar, medan endast 17,3 procent av de indiska kvinnorna har kontakt med vården överhuvudtaget.” 

Ännu ett exempel på livets orättvisa.Det visar att feminism och jämställdhet inte kan fungera utan jämlikhet.

Så då är feminism och jämställdhet per automatik vänster? Men att ”vara vänster” betyder inte att man är feminist och för verklig jämställdhet, många ”vänstermänniskor” anser att det räcker med vänsterpolitik… då blir samhället jämställt och feministiskt av sig självt… Det tror inte jag…

Nej feminism och vänster är inte samma sak eller ideologi  Men det är nog så, att var man än står på den politiska skalan, och blir medveten om kvinnors situation i världen så tas ett steg mot vänster. Sedan kommer det svåra steget om man utifrån sin nya insikt och där man befinner sig socialt, också vågar att göra något.

En tredjedel av kvinnorna blir inte surrogatmammor frivilligt, vissa tvingas av släkten eller av sina män eller så är det fattigdomen… några lyckas att med surrogatmammapengarna förändra sina liv till det bättre men många – alltför många – är tillbaka i fattigdom eller förskjutna av sina familjer då dom tror dom haft sex med barnets far…

Tyvärr är det många som följer de gamla lagarna, som ger män äganderätt över åsnor, andra husdjur och kvinnor. Sedan undrar jag om det verkligen  är någon kvinna som frivilligt vill vara surrogatmamma, om hon vet riskerna och inte fick betalt?

Visst måste det vara bättre att Västerlandets ofrivilligt barnlösa löste sin barnlängtan på annat sätt… terapi, adoption, stödföräldraskap… Ja, jag vet, det är lätt för mig att säga eftersom jag faktiskt har biologiska barn, men det är mycket annat som jag inte har och som jag måste inse att jag aldrig får… och att få barn är ingen rättighet!

Nej, det är inte en mänsklig rättighet att få  barn. Dessutom tror jag att det är bra för samhället, åtminstone för barn att det finns vuxna som inte har egna biologiska barn. Många av oss har en tant, faster, moster, farbror som var en oas att vila ut i. En vuxen som inte pratade över huvudet på en.

Läste vidare: ”Enligt Kvinnliga läkares förenings ordförande, Mia Fahlén, som i en debattartikel på Newsmill citerar uppgifter från CII, Confederation of Indian Industry, kommer den kommersiella surrogatmödraskapsindustrin i Indien att omsätta 13,5 miljarder kronor i år.”                                                                                                              

Jisses, vad mycket pengar… det gör det hela än svårare… men trots stora ekonomiska intressen, ska vi verkligen handla med människor? Fattiga människor. Ja inte handlar vi väl med rika människor, eller? Fast det är nog många rika flickor, kanske även pojkar som tvingats in i äktenskap för att säkerställa förmögenheter och politisk ställning.

Jag kanske ändrar inställning den dag exempelvis kronprinsessan Victoria  – givetvis mot betalning varför dra in Victoria i det här och varför  betalning? Om det är något som man gör utav människokärlek som det hävdas ibland så ska man väl göra det gratis?– ställer upp som surrogatmamma för att hjälpa ett okänt barnlöst bögpar i Rosengård… men bara kanske…

Ja, KLF Kvinnliga Läkares Förening, vars ordförande Mia F. är , är en bra organisation som också vågar ha en egen uppfattning i olika frågor, också gentemot Läkarförbundet.

Och nu tillkommer detta med försöken på Sahlgrenska Sjukhuset att transplantera livmödrar. Ett tiotal ska göras den närmaste tiden och om två år förväntas dom ha producerat bäbisar… som man inte vet om de blir friska, då mödrarna måste ha medicin för att inte transplantatet ska stötas bort. Behöver vi dessa medicinska ”framsteg”?  Vem ”tjänar” på dom? Vetenskapsmännen kan få Nobelpris! Ska vi få barn till varje pris?  När ska vi inse att  föda ”egna” barn inte är en rättighet… Ja detta är ett samtal som kräver mer än en stund vid morgonkaffet.

Vi har redan satsat mycket forskning och prestige på barnlöshetsproblematiken och fått fram metoder som på ”konstgjord” väg leder till barn. Ibland. Vi har satt oss över naturen utan att ha koll på konsekvenserna… kanske inte så klokt alla gånger!  IVF- metoden används flitigt, men vad vet vi om konsekvenserna… inte vinner den starkaste och uthålligaste spermien när det inte finns nåt långlopp att vinna… Man har nog missat den tävlingsinriktade spermien. Det är kanske människans längtan att lämna sin människoskepnad och inträda i gudarnas skepnad i stället som är drivkraften?         

Sen har vi ju alla dom väldigt för tidigt födda barnen… här manipulerar vi också naturen och vi är farligt nära gränsen för att vid sena aborter döda foster som med andra föräldrar skulle ha räddats till livet…  Vi sätter det naturliga urvalet ur spel. Igen. Kanske inte alltid så bra…

Allt du tar upp idag visar hur det blir när man ser människan som en maskin. Vi mår inte bra av att ha den synen på oss själva!  Men då finns det ju piller… Man kan ändra och byta ut, och när detta inte hjälper så slängs man på sophögen.

Snart kan vi köpa alla mänskliga organ eller hela människor – dom fattiga donerar, luras eller blir bestulna och vi köper…

Det görs redan, i stor skala. Läs om trafficing så kan du se omfattningen. Människo- och slavhandeln är mer omfattande än någonsin. Vår tid är bäst! Vi är mest skärpta i historien, och vi kan förstöra mest, på kortast tid.

Jag vet, många vet, ”alla” vet… ändå ökar handeln med människor hela tiden och fler och fler delar av människokroppen är till salu… Vi blundar, rationaliserar och ger det som sker finare namn, som döljer ”sanningen”…

”Win-win” säger Oprah…Nu kör du med det uttrycket igen -”win-win” ”Det är i alla fall bättre att vara hora här”, stönar kanske Torsken och känner sig nästan lite god också…”Här slipper papperslösa åtminstone dö av svält”, försvarar sig arbetsgivaren och ger generöst en lön på någon 1000-lapp för ett jobb värt det tiodubbla… ”Genom att sälja ett barn kunde familjen köpa en åker”, tröstar sig den som nyss köpt en oskuld till en bordellkund eller familjen som nyss köpt ett barn…

Ja det är klart att vi måste ha många ursäkter om vi ska kunna leva och må bra trots att vi missbrukar människor och bestjäl dem på deras mänskliga rättigheter.

Vi borde kanske säga rent ut som det är, att den som är rik har rätt att på alla sätt utnyttja en fattig! Men det vågar vi väl inte… har aldrig vågat, när det sker… 100 år senare vågar vi se det som hände… då!

Vad är då våra drivkrafterna? Drömmar om rikedom, långa, kompletta, behagliga och lyckliga, sexuellt tilfredsställda liv… Vad kan det annars vara? Säg det!

Finns det nån gräns? Nej!

Jag blev lite torr i mun av allt pratande, ett glas vatten Viola, sen går jag…

Förresten, tror du nån vill ha min livmoder, den är bara lättare begagnad? Kolla med Sahlgrenska!

Annonser
Det här inlägget postades i MEDICINSK FORSKNING och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s