77 miljoner i böter, Viola!

Hej! Hej , hej! Vad nu två gånger på en dag? Är kaffet slut hemma? Du är välkommen! Kom in! Nej, men jag har lyssnat på radio… och vanmakten gör att jag känner för lite sällskap… Nu får det bli yoghurt och blåbär…

Vet du, Sverige ska böta 77 miljoner till EU då vi inte tillräckligt snabbt i Riksdagen antog EU:s alla övervakningslagar. 77 miljoner i böter till EU! Oj då! Är det så EU ska få in sina pengar till den vacklande ekonomin? Ett sätt att tvinga oss att snabbt acceptera, att bli en Federation, så vi inte behöver göra sådana här misstag, som att inte snabbt nog anpassa oss.  Min stackars mage.

Och så detta. Minst 5 miljarder har fifflats bort i jordbruksstöd inom EU, Hur är det möjligt? Har de inga revisorer? direkta felaktigheter och nu finns tydligen förslag på att inrätta en ny åklagarmyndighet inom EU för att ta tag i saken… Hoppas de blir bättre än vårt rättsväsen i så fall. Det är åt helvete med fifflet – men kanske förståeligt –Hur då förståeligt? Dom underliga reglerna kan få vem som helst att bli utmattad… men det är lika mycket åt helskotta med en överstatlig åklagarmyndighet. Det är ju konceptet EU som är tokigt, helstolligt!

Vårt självstyre är borta och våra politiker vill ge ännu mer makt till Bryssel. De kanske vill slippa ansvar? Eller enda möjligheten att få lite låtsasmakt och slippa hänga på AF…Varför ska vi rösta i riksdagsval? Ja, säg det! Det räcker med några tjänstemän för att signera lagarna från EU, bara en liten kråka som visar att dom kommit fram… Vi tycks ha fått ett tjänstemannasamhälle på alla nivåer i samhället. 

Varför ska vi rösta i EU-val? Kanske för att en sådan person som Margot Wallström  skulle kunna göra vad hon gjort? Nej, inte ens det… För att upprätthålla myten om ”demokratin”? Dom flesta har ingen aaaaning om vad Margot gjort eller vem hon är…och det stannar nog där också…

Hur kunde våra politiker så grundlura oss att rösta ”ja” till EU-spektaklet. Det var inte bara politikerna. Det var också LO och SAF. Ja, hand i hand med borgarna.  Då som nu… De med de stora pengarna.

Röstade vi ”JA” pga dom dansande bananerna som sa åt oss att det var mycket roligare att säga ”ja”? Allting går att sälja med mördande reklam, en gammal sanning som håller även idag. Var det att ja-sidan hade så mycket större ekonomiska resurser? Ja Var det samstämmigheten mellan sossar och borgare ja, det är jag övertygad om som för landets bästa och allas vår ljusa framtid, så ivrigt och övertygande talade om EU som ett fredsprojekt, öppna gränser, frihet?

Hur kunde dom få oss att rösta ”ja” till detta gigantiska kapitalistiska odemokratiska och överstatliga projekt? Men vi gjorde det… Vi är lättmanipulerade. Vi röstar som överheten vill, bara vi slipper ansvar. Vi litar ju på våra överheter Varför det? De är ju som vi – att dom kan och vet bäst Tror DU det? – och det funkar inte… eftersom dom inte är smartare än vi… Nej, så är det, varken bättre eller sämre.

Det var mycket dom inte sa också, det sa däremot ”NEJ, till EU”, den lilla bakåtsträvande samlingen… som med facit i hand fick rätt på nästan alla punkter… Och nu styrs mycket av icke-valda tjänstemän – ekonomer… tjoho, för demokratin…Vi var väl inte så få, men räckte inte till, nådde inte ända fram. Nej, vi var ganska många men alldeles för små ekonomiskt…

Jag känner mig avundsjuk på dessa engagerade muslimer, deras engagemang, kraft… en halvkass 15-minutersfilm och några bilder och det blir upplopp, stängda ambassader, dödsfall och blodvite…Var så god! Bli en kraft i det politiska livet. Det finns säkert någon pensionärs grupp som kommer att följa dig! Sen kan jag ju tycka att dom överreagerar på karikatyrer och är alltför våldsbenägna, det är lätt att överreagera. Vi reagerar på det vi tror är sant, inte på fakta. Inte de, och inte vi. men vi ”kristna” västerlänningar är döda… tål allt! Även vi kommer en dag att nå smärtgränsen. Tror du vi lever då?

Med tanke på din mage, vill du ha mjölk i kaffet? Ja tack, kan vara värt att testa…

Annonser
Det här inlägget postades i POLITIK med kaffe, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s