Är det tillåtet att misshandla människor i religionens namn

Vilken tur att du var hemma Viola, sätt på kaffet!

Kom in, kom in! Vad har hänt?

Jag har tänkt mycket på den 14-åriga flickan i Borås som under flera år utsattes för brutal andeutdrivning av sin pappa, styvmamma och två pastorer…

Ja, jag också. Det är förskräckligt. Det är inte klokt vad vissa barn får utstå, inte bara i andra länder utan också här.  Vill du ha något mer dopp till kaffet?

Ja tack, jag tar gärna en bulle också.

Nu har alla frikänts i tingsrätten, eftersom flickan inte anses trovärdig, man hänvisar till religionsfriheten och det krävs stödbevisning för hennes berättelse och så´n finns inte enligt försvararna och tingsrätten, som skriver, kolla här:

Vad då inte trovärdig, och man hänvisar till religionsfrihet. Är flickan inte trovärdig, så behövs väl inget annat försvar?

”Rätten skriver också att psykisk misshandel inte är straffbar är det sant? och att det inte heller är brottsligt att uppträda på ”ett kränkande eller otrevligt sätt gentemot ett barn i familjen”. Så länge det inte går så långt att det blir ofredande, olaga hot eller andra brott.”

Varför blev det förbud mot aga egentligen? Detta är väl om inte värre, så lika illa.

Vad är detta? Får vi misshandla våra barn? Är det OK att misshandla barnen bara det inte handlar om bestraffning? Är det OK att misshandla och bryta mot svensk lag i religionsfrihetens namn? Var går gränserna? Vilken lag och vilka värderingar gäller i svenska domstolar? Svenska eller dom som finns i länderna som våra invandrare kommer ifrån?

Naturligtvis ska svenska lagen gälla i Sverige, liksom den danska i Danmark. I Afrika och övriga världen ska deras lagar gälla, vare sig vi gillar det eller inte.

Får jag ta en syltkaka till?

Javisst. Var så god!

Är det verkligen helt OK i dagens Sverige – med en lag mot barnaga – att använda våld, hot och tvång mot en flicka som dessutom hålls som fånge i sitt eget hem.

Nej, det är det inte.

Tjejen har ett brännmärke på armen – efter en het kökskniv – och det anses i tingsrätten  ”besvärande” för pappan och styvmamman men det räckte inte för fällande dom… att hon sen blev rakad på huvudet, fick vitlöksolja i ögonen, levde som fånge i hemmet, kallades häxa och isolerades från familjen för att inte smitta övriga familjen med sina onda krafter går inte att bevisa…

Jag trodde att indicier och bevis gällde. Det gör det i deckarna i alla fall.

Ännu ett fall av andeutdrivning är under utredning i Borås, nu är det en 10-årig flicka, som har utsatts för sparkar, elstötar i munnen och isolering… Hon blev så misshandlad att hon togs  till sjukhus i ambulans… Enl. journalen hade hon hjärnskakning och spydde blod… På pappans inrådan sa hon att hon misshandlats av några ungdomar…

Är denna flicka inte heller trovärdig? Vad är det som  händer i Borås?

Det kan inte få vara så att kvinnor och flickor får behandlas hur som helst i vårt land, är rättslösa och ensamma betalar priset för sin ”kultur”. ”Religiöst” våld, hedersvåld, totalkontrollerade kvinnoliv, kvinnliga klädkoder… Hur ska vi kunna jobba för jämställdhet då? Eller är det vi står för inte viktigt? Jämställdhet, självständighet, ekonomiskt oberoende och ”frihet” är kanske bara för svenska kvinnor och flickor?

Är inte detta ett tydligt tecken på den back-lasch som kvinnorörelsen och kvinnofrågor drabbats utav? Jämställdhet och  kvinnofrågor finns inte längre på agendan. Genus- forskningen har suddat bort dem och ersatt dem med hen. De har osynliggjort de problem som kvinnor har.Är inte de politiska partiernas inställning till surrogatmödrar också ett tecken på en ny-gammal inställning och syn på kvinnor? Idag hör man auktoriteter prata om jämställdhet, när de menar jämlikhet. De känner inte till skillnaden.

En liten kaffeslurk till, om du har… sen ska jag gå hem och göra lite ”nytta”!

Kommer domen att överklagas? Vad säger Rädda barnen? FN,s barnkonvesion? Barnläkare? Tror och hoppas nog det, åklagaren funderar…

Kom precis på att jag hört att en lärare på Polishögskolan riskerar disciplinstraff efter att ha sagt till en elev med sydamerikanskt ursprung nå´t om, att det är inte så konstigt för att hänga i lianer är det enda dom gör i djungeln…Och så blir man frikänd när man misshandlar flickor.

Vi är inte lika inför lagen! Men här är det det tvärtom mot vad hävdar – att invandrare döms hårdare. Hur hade domen blivit ifall det varit en svensk familj? En vit svensk flicka? Om polisen hade varit en invandrare hade reaktionen då varit den samma?

Den konstnär som gjorde TÅRTAN i Stockholm gick in med en kommentar i en tidning. ”Kulturministern är inte rasist, de tre damer som förfasade sig är inte rasister, jag är inte rasist. Vi lever i ett rasistiskt system. Det är det jag vill ha en diskussion om.” Ungefär så skrev han. Han har rätt. Vi säger att människor har lika värde, men det är bara läpparnas bekännelse. Människor med annan hudfärg, etnicitet, kvinnor, handikappade m.fl är mindre värda än normen- den vite medelklass-mannen.  Den här diskussionen slutar väl  med att vi talar klasskamp.

Nu stänger jag dörren och går. Hej då!

Hej då! Jag tittar in en stund i kväll.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s