Karin har ringt

Usch vad kallt. Får jag komma in en stund? Har du något kaffe på spisen?

Javisst, kul att du kom just nu… Vet du, Viola, Karin – min gamla konstintresserade skolkamrat från gymnasiet – ringde och hon var inte glad. Hon hade hört på radion att det stulits konst i bygden…  Någon hade någon haft sönder skulpturen ”Stor och liten”. En skulptur av en stor häst och ett föl i brons, där någon hade sågat loss fölet…

Det är för jäkligt. Det är då som med det konstverk som stod utanför restaurangen i Botaniska trädgården. Någon natt har stora delar utav kopparn slitits bort. Nu har man tagit bort konstverket. På Östra kyrkogården har koppar stulits ifrån de gamla gravarna. Allt som oftast blir tågen stående då kopparledningar har stulits.

Det fanns misstanke om att det har med det höga kopparpriset att göra. En skum bil hade också siktats vid torget under natten… nu söker man efter vittnen…

Guldrush har man ju hört talas om, men kopparrush?

Det är väl den nya tiden…

Detta var inte nog. Kommunen hade för ett antal år sen köpt 21 blåa får väldigt fina och speciella, enligt Karin, och ställt ut i en hage… en del av fåren hade ”rymt” och några hade hittats på taken till busskurerna och något i grannsamhället. Nu ska klåfingriga människor stängas ute med eltråd.

Och så mailade hon en bild på fåren… tänk, vad tekniken kan, när den fungerar. Jo, visst är fåren fina!

Ja, det är de. Varför har folk inte respekt för den konst som finns? Gillar de den inte? Har de inget att göra, och tycker att detta är det mest spännande i deras liv? man får väl vara glad att de inte ger sig på levande människor och djur.

Det händer också men det pratas inte om det så mycket eftersom det kan inspirera andra… det händer varje sommar att hästar/ston  skärs och misshandlas i underlivet. Det slaktas också djur nattligen ute på betena.

Vidare berättade hon om våren som kommit till sydsvenska höglandet, vitsipporna hade redan börjat blomma, att det nog skulle slå ut en och annan påsklilja lagom till påsk och  det var lite jobbigt med solen nu när fönstren skulle vårputsas…

Låter härligt, men det är kallt ute och man hotar med snö i helgen.

Jag tycker det skulle vara roligt om hon tittade in på en kopp om hon ändå har vägarna förbi. Hon skulle överväga saken.

Bor hon långt härifrån?

Det är några mil men hon har ju tillgång till bil och då är det inte så långt, men bensinen har blivit så dyr senaste tiden.

Men snart kanske problemet är löst med allt bus. Från rackartyg till grövsta brott. Jag såg ”Uppdrag granskning” också om våldet och laglösheten i Malmö… där finns kameraövervakning, men folk mördas ändå…   

Hörde du på Aktuellt att det nu är på gång med drönarfåglar, från USA, så klart. Dom ser ut som fåglar, flyger och uppför sig som riktiga fåglar… men fotograferar och filmar. Övervakar oss! Både natt och dag ser dom oss och dessa drönarfåglar kan obemärkt ta sig till ställen, där en människa skulle väcka uppmärksamhet… såvida dom inte ser ut som kolibrier – dom amerikanska gör tydligen det – för en kolibri i det fria i Sverige skulle väcka uppmärksamhet och fågelskådare skulle vallfärda för att kolla den ovanliga gästen… får nog bli en liten talgoxe.

Varianter av dom finns även i Sverige – som minihelikoptrar – och i USA kan vem som helst köpa dom för ca 400 dollar. Det finns även tanke på att göra dom som små insekter också… finns säkert redan. Det kanske inte längre är bin som surrar…

Det låter förskräckligt! Jag har haft besök och inte sett eller hört nyheter på tre dygn. Man kanske skulle sluta att informera sig. Det är sällan nyheter är glada eller positiva.

Det är väl jag som bara hör det dåliga… kanske… jag är känd för att vara dålig på det här med att se allting så positivt.

Måste säga att detta skrämmer mig. Denna känsla av att alltid vara sedd… Fan, nu kan jag ju aldrig äta mina snorkråkor ifred… och vem är egentligen talgoxen i fröautomaten? Sluta mata fåglarna… men då sitter väl drönarmåsen i lyktstolpen… Tänk att det finns folk som tycker detta ger trygghet och så detta med ”rent mjöl i påsen har man inget att frukta”. Skitprat, fattar dom inte det! Jag vill äta snorkråkor i smyg…

Ja även om man inte vill äta snorkråkor så känns det som en skrämmande utveckling.

Men snorkråkor kan vara ganska goda dessutom nyttiga, sägs det, dom berättar för immunsystemet hur omgivningen ser ut så immunsystemet kan tillverka rätt motmedel. Fiffigt!

Tolgfors avgick idag och då skyllde han på sina barn… dom är bra att ta till när det blåser men annars tar väl RUT eller frun hand om dom… men jag vet ju inte. Han kanske är en supernärvarande pappa… han kanske byggde lego när han borde funderat på vapenaffärer och läst på om Saudi! Men vår kung var ju också där och skakade hand… som scout, sas det…

Så krigsministern har  avgått. Mitt i en utredning? Kommer han då undan allt ansvar?

Och Reinfeldt sa rent ut att det är tack vare handel VAPENHANDELN? som vi fått vårt välstånd. Det är det viktiga – inte vem vi handlar med. Vi är fredsälskande ”demokrater” när det är gratis och ger fina good-will-poäng. Hotar denna inställning på någon nivå vårt välstånd, så… är vi som vilka som helst… våra intressen först även till priset av våld, krig, terror, barnarbete, plågade djur… Det är lätt att vara ”god” när det inte kostar något…

Det är klart det kostar. Det gör det ju alltid. Frågan är vem som betalar vårt välstånd. Förtjänar vi att ha det bra på andras bekostnad? Kan inte handel skog-, metallindustri- och  elektronik produkter bidra till vårt lands försörjning? Måste vi göra människor, i fattigare länder, till vår tids statare?

Såg ett program på TV också, om svenskar som emigrerar till Thailand. En väl mogen man  som bott länge där hade nyss ersatt sin hushållerska med en flickvän – han sa faktiskt så – hälften så gammal som han… Denne man hade lämnat Sverige och börjat på nytt efter en skilsmässa efter 20 års äktenskap. Han tyckte det var perfekt, dom bråkade aldrig…  Varför kan jag inte sluta tycka det är lite äckligt?

Kanske ex-frun också tycker och är glad att hon får en ny chans att forma sitt eget liv.

Så kan man ju också se det!

Vill du ha påfyllning eller är du redan tillräckligt magsur? Ta en kaka med bikarbonat, den neutraliserar… så kan du ta en kopp till!

Tack ! Jag tar gärna en påtår .

Igår var sista spelningen utav Jonas Hassen Khemiris pjäs  Apatiska för nybörjare. TV var där och spelade in den. Ha utkik när den kommer, så att du inte missar den. Den var mycket bra. Det var många unga i publiken. Det var efterfest och i baren var en av skådespelarna. ”Men vad gör vi nu då?” sa jag. ”Ja, man kan stödja Rosengrenska mottagningen för papperslösa.” Det är väl en god gärning, men hjälper knappast mot brist på civilkurage, inte heller mot myndigheters ljugande och mörkläggande utav för oss alla viktiga frågor.

Är det inte hemskt att våra mor- och farföräldrar som arbetade för ett bättre samhälle för alla och vill ha bort allt välgörenhetsarbete, nu ifrån sin himmel får se sina barnbarn tvingas återgå till just välgörenhet. Projekt efter projekt både privat och kommunalt startar med pengar till löner för de projektanställda, men arbetsuppgifterna ska andra utföra gratis! Belöningen/lönen är att de får känna sig som bättre människor än dem som de hjälper. Det tar lång tid att bygga upp någonting, men ack så fort man kan rasera det.

Vart tog det fantastiska samhälle vägen som vi växte upp i?

Det har överförts och sålts ut till bolag/privatpersoner som gör stora vinster som placeras i  skatteparadis, genom nya lagar, genom ny politik med ändlösa privatiseringar och väl använd skattelagstiftning…

Hur ska man kunna ge sina barnbarn lite hopp om en ljusnande framtid?

Har tyvärr ingen aning…

Tack för kaffet! jag hoppas verkligen inte att det blir snö i morgon. Om så stiger jag inte upp. Hej då!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s