Fokusera! På vad?

Hej! Är du uppe ännu?

Ja, NU!

Jag vet att jag är tidig men tänkte att det är jag nog inte ensam om. Läste häromdagen en gammal artikel om den unga, begåvade tjejen/kvinnan Blondinbellan. Hon stiger upp och arbetar mellan sex och nio. Hon är fokuserad på allt hon gör, tycks det.Det kan man ta efter, men man bör veta vad man ska  fokusera på.

Måste fokus börja så tidigt?  Jag är ju inte 20 längre…Vad ska fokuseras är nästa fråga…  Det är så mycket nämligen…

Ska jag sätta på kaffet, medan du klär dig?

Ja, gör det. Starkt  ska det vara och ett nytt kaffepaket finns överst i hörnskåpet.

Fokuserad! Ja, när man lyssnar på nyheter så undrar man vad fokus ligger för våra myndigheter och styrande.  Nu jagas läckor som ska straffas.

Hur ska dom annars kunna mörka den obehagliga sanningen? Tänker på Wikileaks… grundaren sitter sen ett år i husarrest i England för en misstänkt våldtäkt i Sverige… samtidigt som det dom senaste åren blivit allt svårare att få våldtäktsmän dömda då det krävs tuffare bevisning… Och militären Manning som ”pratade bredvid munnen” och gjorde dom superhemliga dokumenten ohemliga, sitter nu i amerikanskt fängelse… och behandlas illa, har jag hört, medan dom läckorna avslöjat – det verkliga buset – går fria och fortsätter som vanligt… Är det inte så här det går till i diktaturer?

Istället borde de belönas för att de visat oss skattebetalare sanningen om vapenexporten, om möten och avtal som  dokumenterats, men inte diarieförts , för att skydda krigsministern. Är detta förenligt med en demokratisk stat?

Ju mer vi pratar om, lyfter fram och hyllar vår fina demokrati, desto mindre grad av demokrati har vi… Fanns den skulle vi inte alltid behöva hänvisa till den, vi skulle känna den… i form av tillit, möjlighet att påverka, humanism, omsorg, respekt… Det räcker inte med ord, dom måste fyllas med innehåll… och tyvärr kan innehållet i ett ord förändras… Därför har ”demokrati” blivit ett annat ord för en sorts modern västerländsk diktatur och vi förstår ingenting… fortsätter prata om vår fina demokrati…

Var så god! Här har du en kopp kaffe. Det är du som bjuder.

Tack, tack, tack! Det klarade du galant… Ska inte du också ha en kopp?

Jag trodde, att vi i vårt demokratiska land, har inte bara religionsfrihet, utan också föreningsfrihet. Så är tydligen inte fallet. En man har uteslutits ur Transportförbundet därför att han är Sverige-demokrat. Det måste ju betyda att alla politiskt aktiva moderater, socialdemokrater, och andra vars partier som är representerade i riksdagen, måste lämna fackförbunden.  Detta är ”Unionbusting” att krossa facket. När ska man sluta förvånas?

Ja, du milde tid! Såg det också på TV och det var nästan så jag inte trodde mina ögon… att det handlade om Sverige  och att politiskt arbete är oförenligt med fackanslutning…Detta med demokrati… SD är ett riksdagsparti – inte ens minst – och  i demokratisk ordning invalt av svenska folket och så får SD:s medlemmar inte vara med i facket. Otroligt! Här får vi nog upprepa ordet ”demokrati” många gånger…

Läste i gårdagens Expressen om läkaren Thomas Jackson, som 2006 gjorde en mycket kritiserad utredning om simulerande flyktingbarn med uppgivenhetssyndrom och nu sägs  denne  läkare vara på väg in i nazistiska Svenskarnas parti… Undrar om han är med i läkarfacket? Och var går gränsen… han kanske ska syssla med annat än att flyktingar… Jobb på Lidingö, kanske…

Kan jag få en knäckebröd smörgås?

Självklart! Vanligt eller dinkel?

Har vi svenskar utvecklas till ett fuskande folk? Ett folk som inte vill ta ansvar? Som inte bryr sig? Vem gagnar detta, att vi bara ser till oss själva och inte bryr oss om andra? Att vi har sålt ut solidaritet?

Vi har blivit ”globala”, tagit till oss individualismens alla negativa sidor, tappat tron och visionerna… blivit ytliga, drogfixerade och verklighetsflyende, stressade och halvdöda under alla krav, tysta, likgiltiga, osäkra och rädda… Jisses, är det en beskrivning av ett folk i en demokrati?

Häromdagen var det en pjäs på radion, skriven av Sven Lindskvist 1957 och nu uppsatt av Unga Klara. REKLAM ÄR FARLIGT.  Den visar på hur vi styrs och manipuleras via reklamen.  I stort och smått.Den var jättebra.

Intressant att nästan 60 år gamla böcker är lika aktuella idag… jaja, Bibeln är äldre…  men det har inte hänt så mycket egentligen, tror jag, det som hände 1957 händer idag också… var tid har sin reklam och sina manipultionsmedel, som med tiden blivit alltmer raffinerade och försåtliga… men det har gått stegvis så vi har sakta vant oss och märker inte alla förskjutningar… men utvecklingen fortsätter. Och vi fortsätter låta oss luras!

Jag ska försöka få tag på boken.

Spring inte nu, lyssna först här på radion!

Hur kan vi ha det så här? Att gamlingar som inte har datorer tvingas betala stora summor för att få betala sina räkningar med riktiga pengar över disk. Varför pratar ingen om detta ”utanförskap”… samma med olika biljettköp som också sker via dator och mobil… ”dom har väl nå´n anhörig som kan hjälpa dom”, är attityden har jag hört… ”Utanförskapet” består inte bara invandrare och arbetslösa ungdomar… i ”utanförskapet” finns alla som inte är tillräckligt lönsamma!

Hej då! titta in när du hittat boken!

Och tack för kaffet.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s