Men Viola, vad har hänt..

Du ser ju alldeles sprickfärdig ut, Viola. Sätt dig och prata av dig först så inte kaffet hamnar i fel strupe? Jag lyssnar…

Datalagringslagen röstades igenom! Härligt! Tryggt! Varför var vi så upprörda över DDR och Stasi? Vad jag förstår är vi numera ännu bättre och effektivare övervakade? Endast några få politiker röstade mot. Inte finns det någonstans man kan emigrera till heller

Dom flesta tycker ju det är bra. Tryggt. Och den som har rent mjöl i påsen behöver ju inte oroa sig, bara dom andra… Vad nu det betyder? Har man tänkt till ordentligt här? Visst är vi naiva, osjälvständiga i tanken och livsfarligt korkade! Huuu…

Svenska facket har  misslyckats med att få arbetare att inse värdet av samarbete. Nu hjälper EU till att underminera fackligt arbete.

Usch ja, och det inte EU gör fixar facken själva… Facken har blivit maktinstitutioner med högavlönade funktionärer som enbart värnar sitt egna fortlevande och har glömt sina verkliga uppgifter – att se till arbetarnas intressen… Tyvärr!

I Malmö har SD skrivit under en skrivelse som Sossarna har skrivit, varför V-representanten  var upprörd. Hon lyssnade inte på vad som sas utan hamrade sin åsikt, upprörd över  att Repalu inte hade gjort upp med V och Mp. Enligt honom så var frågan uppe i kommunfullmäktige. Man slåss om en bokstav, en formulering istället för att gemensamt hitta bra lösningar.

Nu måste vi andas lite!

I en rapport med intervjuer från Turkiet talades det om hur mycket affärerna blir lidande utav inbördeskriget i Syrien. Syrierna kommer som flyktingar i stället för som turister med pengar. Ingen, förutom en, talade om det lidande människor utsätts för. Stackars den lille Mammon som blir lidande, medan den store Mammon som står bakom vapenproduktionen jublar. Turkar har också drabbat samman med kurder, vilket tycks ha blivit en blodig historia.

Som om detta inte var nog, så har det rapporterats om en algerier som har dödat judiska barn och franska soldater. Hundratals journalister har samlats för att vara med om en upplösning av detta sorgliga drama.

Andas ut, andas in, andas ut, andas in… det blir bra press, vet du!

Miljökatastrof i Lappland, där det norska NATO-flyget kraschat. Flygbränslet ligger nu i snön, men snart kommer det med smältvattnat att flyta ut i bäckar, åar och floder. Djur och människor kommer att få det som tillägg till de andra gifter vi redan fått i oss genom åren. Finns det inget slut på obetänksamheten? Sunt förnuft- kan det återinföras? Långsiktiga planeringar och lösningar, måste de lysa med sin frånvaro? Finns det något man kan göra? Är det någon som vill göra något för att så många som möjligt ska få en bättre tillvaro?

Kan bara hålla med dig, ta en kaka till Viola. Smaka på korintkakan också, den är alldeles nybakad…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s